Zoeken naar minimumloon belgie per uur

   
 
minimumloon belgie per uur
 
Europese minimumlonen stijgen, België net in top vijf Economische crisis Geld HLN.
In Groot-Brittannië geldt het laagste wettelijke minimumloon 641, euro per uur van West-Europa. België strandt op de vijfde plaats met een minimumloon van 841, euro per uur en laat Frankrijk 882, euro, Ierland 865, euro en Nederland 858, euro aan zich vooraf gaan.
Loonwijzer.be CAO in Belgie, Minimum Loon Belgie, Gewaarborgd Minimum Maandinkomen in Belgie.
Per uur, per maand. Het loon van arbeiders handarbeiders wordt gewoonlijk uitgedrukt per uur, dat van bedienden per maand. In verschillende sectoren worden arbeiders niettemin per maand uitbetaald. De collectieve overeenkomst voorziet in een basisbarema, maar ook in mogelijke daaraan vasthangende voordelen eindejaarspremie, maaltijdcheques, ploegentoeslag, toeslag voor nacht of weekendwerk, enz. Vakantiegeld wordt daarentegen geregeld in een specifieke wetgeving waar we het hier niet over zullen hebben. De wet voorziet ook in bepaalde gevallen van overloon, bijvoorbeeld in geval van overuren. Om de baremas te kennen die op jouw van toepassing zijn, neem je best contact op met je ACV-beroepscentrale. De meeste kaderleden vallen buiten de CAO. Hun loon wordt volledig in de arbeidsovereenkomst vastgelegd. CAO's' op interprofessioneel niveau Nationale Arbeidsraad bepalen een gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen, d.i. een gewaarborgd interprofessioneel loon. Dit loon bedraagt sinds 1 februari 2012.: Minimumloon naar leeftijd en anciënniteit van de werknemer.
Minimum uurloon. Minimum uurloon.
Het minimumloon wordt in België over het algemeen per uur betaald. Hier zijn uitzonderingen op, maar deze komen niet vaak voor. Het minimumloon wordt in België berekend aan de hand van een 38-urige werkweek. Wanneer een werknemer minder dan 38 uur in de week werkt, heeft deze ook recht op minder salaris.
Minimum uurloon Minimumloon 2017.
Omdat hier een verschil in zit, is het minimumloon per uur ook een richtlijn. Bekijk in onderstaand schema wat het minimum uurloon per 1 januari 2016 is op basis van 36, 38 of 40 uur per week. leeftijd 36 uur 38 uur 40 uur.
OVERZICHT. Minimumloon in België bijna hoogste van Europa Het Nieuwsblad.
Zo ligt het minimumloon in tien landen onder de 500 euro bruto per maand, in vijf tussen de 500 en 1.000 euro bruto, en in zeven landen hoger dan 1.000 euro bruto per maand. Ter vergelijking: het minimumloon in de VS bedraagt 1.035 euro per maand.
Loontabel Fan van horeca.
Om te weten wat het minimumloon is voor een bepaald beroep, volg je deze stappen.: Zoek bij beroepen het beroep dat je interesseert. Als je het beroep ook functie genoemd gevonden hebt, scroll dan helemaal naar onder om te zien tot welke categorie CAT het behoort. Keukenmedewerker behoort bijv. tot categorie 2. Zoek hieronder het bruto minimumuurloon wanneer je net start dat hoort bij die categorie gebaseerd op loonbarema van 1/1/2018. CAT 1: 116864, euro / uur. CAT 2: 116864, euro / uur. CAT 3: 117540, euro / uur. CAT 4: 122705, euro / uur. CAT 5: 129735, euro / uur. CAT 6: 133169, euro / uur. CAT 7: 151415, euro / uur. CAT 8: 163126, euro / uur. CAT 9: 173483, euro / uur. Een volledig overzicht van de bruto minimumlonen per categorie en per functie vind je in de loontabel.
Loonwijzer.nl/Netherlands Minimumloon in Belgium januari 2014, minimumloon en vakantiebijslag.
Kosten van Levensonderhoud. Wages in Context in Belgie en de wereld. Loonverschil Mannen en Vrouwen. Gelijke Behandeling België. Loonverschil tussen mannen en vrouwen Veelgestelde vragen. Wereldkaart Loonkloof m/v. Vippay check politiek. Vippay check CEO's.' Vippay check auteurs. Vippay check atleten. Vippay check voetbal. Vippay check tennissers. Vip paycheck Formule 1. Ontslag en Ontslagvergoeding. Minderjarigen en Jongeren. Gezondheid en Veiligheid. Loon en Werk. Brutto en netto. CAO en minimum loon. Loon job student. Ouderschap en Werk. Vakantie en Feestdagen. Ziekte en Loon. Zwangerschap en Werk. Job en Loon. Vrouwen: Waar en hoe moet je solliciteren? Home Loon Minimumlonen. Minimum Wages in België with effect from 01-06-2016. Pagina voor het laatste gewijzigd op: 24-08-2017. De minimumlonen in de tabel zijn in EUR Euro. Minimumloon per maand. De werkweek telt 38 uur, met een maximum van 9 uur per dag en 45 uur per week.
Wat is het minimumloon in België? Vacature.com.
Zo meteen krijgt u een e-mail met een bevestigingslink. U moet binnen de 72 uur op die link klikken om uw nieuw wachtwoord in te stellen. Je account is nog niet actief. Check eerst je mailbox en klik op de link om je account te activeren. Ga meteen aan de slag! Je email is niet bevestigd. Je email is niet bevestigd. GA NAAR: Voor Werkgevers. Jobs Carrière Tools testen Magazine Contact Inloggen. GA NAAR: Voor Werkgevers. Vind jouw job Plaats je cv. TERUG NAAR OVERZICHT Wat is het minimumloon in België?
Hoeveel bedraagt jouw minimumloon? Jobat.be.
Het minimumloon wordt in België vastgelegd in een CAO, een arbeidsovereenkomst tussen vakbonden en werkgevers. Doordat het minimumloon is vastgesteld in zo'n' Collectieve Arbeidsovereenkomst, kan het minimumloon verschillen per sector. 21 jaar of ouder. Vanaf een leeftijd van 21 jaar heb je sowieso recht op het gewaarborgd minimumloon, met name 1.50182, euro per maand.
Loon Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
Wat de deeltijdse werknemers betreft, voorziet de CAO 35 in een gewaarborgd gemiddeld minimum maandinkomen dat wordt berekend naar rata van hun arbeidsduur in de onderneming en van het gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen van de voltijdse werknemers. Voor de bedragen wordt verwezen naar de databank Minimumlonen op Thema's' Sociaal overleg Minimumlonen per Paritair SubComité ofwel zie www.minimumlonen.be.

Contacteer ons